Suomen julkisen sektorin parhaita käytäntöjä on valittu kahden vuoden välein vuodesta 2000 alkaen. Käytännöt on esitelty EU-jäsenvaltioiden julkisen sektorin laatukonferensseissa.

Hakuprosessiin voivat osallistua kaikki julkisen sektorin organisaatiot, osastot, yksiköt ja projektit kaikilta hallinnon aloilta ja tasoilta. Kaikki valintaprosessiin osallistuvat saavat myös palautetta hakemuksestaan oman kehittämistyönsä tueksi. Järjestäjät, valtiovarainministeriö ja Suomen Kuntaliitto eivät peri osallistumisesta maksua.

Suomessa, samoin kuin useimmissa muissakin EU-maissa, hakemusten pohjana ja niiden arviointikriteeristönä käytetään EU-jäsenvaltioiden yhteistyönä kehittämää ja vuonna 2006 julkistettua Yhteisen arviointimallin versiota (CAF2006, The Common Assessment Framework).

Osallistua voi toimittamalla ohjeiden mukaisen hakemuksen valtiovarainministeriöön 31. tammikuuta 2013 klo 12.00 mennessä. Hakuprosessista kiinnostuneille järjestetään hakemuksen laatimisen tueksi tilaisuuksia eri puolella Suomea syyskuussa 2012.

CAF -kriteeristö ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.vm.fi/CAF. Myöhemmin samoilta sivuilta löytyy tietoa myös syyskuun aluetilaisuuksista.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä