Tampereen kaupunkiseudun seutuselvitykseen ei oteta tässä vaiheessa mukaan lisää kuntia. Kahdeksaa kuntaa koskevan selvitystyön kokoonpano pidetään toistaiseksi ennallaan, eikä Hämeenkyröä ja Juupajokea oteta mukaan selvitykseen.

Asiaan voidaan palata kun Tampereen kaupunkiseutua ja Pirkanmaata koskevat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennelinjaukset ovat selkiytyneet. Kuntakokoonpanosta päätti selvitystyön ohjausryhmä 5.2.2013 Tampereella.

Juupajoki ja Hämeenkyrö ovat esittäneet selvitysmies Rauno Saarelle halukkuutensa osallistua Tampereen kaupunkiseutua koskevaan selvitykseen. Kuntien mukaan ainoa tarkoituksenmukainen suunta selvityksen tekemiselle heidän osaltaan olisi Tampereen kaupunkiseutu. Kummankin kunnan olisi kuuluttava johonkin selvitysalueeseen palveluiden edellyttämän väestöpohjavaateen perusteella.

Ohjausryhmän mukaan kaupunkiseudun kahdeksan kunnan vakiintunut yhteistyö puoltaa selvityksen jatkamista alkuperäisellä kokoonpanolla. Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisten linjausten selkiydyttyä Hämeenkyrön ja Juupajoen mukaantuloon voidaan kuitenkin palata.

Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu – tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen -nimisessä selvitystyössä ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. 

Selvityksen tavoitteena on tukea kaupunkiseudun kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistamista, asukkaiden hyvinvoinnin edistämistä ja sekä hyvän elinympäristön ja kestävän kehityksen turvaamista.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*