Jyväskylä houkuttelee kaupunkilaisia mukaan kokeiluun, jossa omasta autosta luopujat saavat käyttöönsä paikallisliikenteen matkakortteja puoleksi vuodeksi. (kuva: Jyväskylän kaupunki)

Jyväskylän kaupunki etsii vapaaehtoisia kaupunkilaisia kokeiluun, jossa omasta autostaan luopuvat perheet saavat käyttöönsä 1-2 Jyväskylän alueen linkkilippua puoleksi vuodeksi. Tavoitteena on saada ihmisiä luopumaan etenkin perheen kakkosautosta ja siirtymään joukkoliikenteen käyttäjäksi.

Kokeilussa Jyväskylän seudun joukkoliikenne lahjoittaa puolen vuoden linkkiliput 10 perheelle, jos nämä luopuvat henkilöautostaan. Ilmaispilettejä on jaossa 1- 2 kappaletta per kokeiluun osallistuva talous. Linkki- eli näyttökortilla saa matkustaa rajattomasti Jyväskylän paikallisliikenteen ydinalueella. Vuositasolla aikuisen näyttökortin hinta on 620 euroa.

Kokeilu on osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta -hankekokonaisuutta. Yhteishankkeen tavoitteena on etsiä keinoja vähentää luonnonvarojen käyttöä ja päästöjä, mutta samalla lisätä hyvinvointia alueella. Jyväskylän kaupunkiseudulla joukkoliikennettä ajaa noin 130 kuljettajaa ja 80 linkkiä. Linjoja on noin 40.

 

Kokeilusta tarkemmin Jyväskylän kaupungin nettisivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*