Vuodesta 2002 käydyn kisan tarkoituksena on helpottaa allergikkojen elämää. Loppukesästä kukkiva pujo tuottaa runsaasti siitepölyä ja on siten yksi pahimmista siitepölyallergian aiheuttajista.
 
Pujonnyhtämiskilpailu on leikkimielinen kisa, johon voivat osallistua esimerkiksi asukas- ja kyläyhdistykset tai taloyhtiöt.
 
Kilpailuaikaa on 23.–30.6. ja tehtävänä on nyhtää talkoovoimin mahdollisimman isoja määriä pujoja yleisiltä alueilta, esimerkiksi koulujen ja päiväkotien ympäristöstä.
 
Kilpailuviikon jälkeen juurineen nyhdetyt pujot punnitaan paikan päällä, jonka jälkeen kaupunki noutaa pujokasat sovitusta keräyspaikasta ja kuljettaa hävitettäväksi. 
 
Kisan voittajajoukkueet palkitaan rahapalkinnoin. Suurimman saaliin kerännyt joukkue saa 200 euroa, toiseksi tullut 100 ja kolmas 50 euroa. Viime vuonna joukkueet nyhtivät pujoa kisassa  yhteensä huikeat 2 500 kiloa.
 
Pujonnyhtämiskilpailun järjestää Jyväskylän kaupunki, kisan käytännön järjestelyistä vastaa JAPA ry. JAPA ry on jyväskyläläinen kestävää kehitystä edistävä yhdistys.
 
(KL)
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*