JyNet Urakointi Oy vastaa muun muassa Jyväskylän Energian ja kaupungin sähköurakoinneista sekä vesi- ja lämpöhuollon urakoinneista ja korjausrakentamisesta.

Jyväskylän Energiaurakoinnista siirtyneet noin 100 työntekijää ja toimihenkilöä marssivat ulos tiistaiaamuna kello 9.30. He palaavat töihin perjantaiaamuna kello 7.

Ulosmarssin aikana hoidetaan päivystystyönä kello 16 jälkeen tapahtuvien sähkö-, vesi- ja lämpötöiden korjaukset ja muuna aikana myös esiin tulevat hätätyöt.

Jyväskylän Energia ulkoisti maaliskuussa Jyväskylän Energiaurakoinnin JyNet Urakointi Oy:lle liikkeenluovutuksella. Siirtyneiden työntekijöiden työsopimukset irtisanottiin maanantaina ja työnantajan tarkoituksena on tehdä uudet työsopimukset. Liikkeenluovutuksen yhteydessä seitsemälle henkilölle ei tarjottu uutta työsopimusta.

Työntekijäpuoli perustelee ulosmarssia työsopimusten laittomalla irtisanomisella ja seitsemän hengen irtisanomisella. Työntekijäpuolen mielestä uudet työsopimukset heikentävät selvästi työntekijöiden lomia ja työaikoja.

JyNet Urakointi Oy:n työntekijät ja toimihenkilöt vaativat työnantajan laittomien työsopimusten purkujen sekä irtisanomisten perumista.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä