(kuva: Reilu kauppa ry/Sakari Piippo)

Jyväskylän kaupunki sai maanantaina Reilun kaupan kaupunki -arvonimen.

Jyväskylä on Suomen neljästoista Reilun kaupan kaupunki tai kunta. Reilun kaupan kaupungin arvonimen ovat saaneet Tampere, Joensuu, Espoo, Pori, Riihimäki, Lohja, Helsinki, Lahti, Viitasaari ja Vantaa. Utajärvi, Kirkkonummi ja Lempäälä ovat Reilun kaupan kuntia.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 30.11.2015, että kaupunki sitoutuu eettisiin hankintoihin ja muihin Reilun kaupan periaatteisiin.

Jyväskylä käyttää jo nyt kahvitarjoiluissaan osittain Reilun kaupan tuotteita. Arvonimi velvoittaa kaupunkia lisäämään jatkuvasti Reilun kaupan periaatteiden mukaisten tuotteiden käyttöä.

– Hienoa, että Jyväskylä on sitoutunut eettisiin hankintoihin. Kaupungin julkinen sitoutuminen Reilun kaupan tuotteisiin on selkeä osoitus vastuullisuudesta, sanoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen.

Kaupunkiorganisaation saama arvonimi on jo kolmas Reilun kaupan tunnustus Jyväskylään. Jyväskylän seurakunta sai Reilun kaupan seurakunnan arvonimen jo vuonna 2010. Jyväskylän yliopisto sai Reilun kaupan korkeakoulun arvonimen loppuvuodesta 2014.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä