Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää, voivatko Kaavi ja Pyhäjärvi lähteä omille teilleen sote-palvelujen järjestämisessä. (Kuva: Ville Miettinen)

Sosiaali- ja terveysministeriö on niin sanotusti asian päällä, kun puhutaan Kaavin halusta jättää perusterveydenhuollon palveluja tuottava liikelaitos Kysteri ja Pyhäjärven erosta Selänteen peruspalvelukuntayhtymästä.

Vielä alkukesän aikana tehdään ministeriössä ratkaisuja sen suhteen, viedäänkö kuntien irtiotot valtioneuvoston käsittelyn. Valtioneuvostolla on viime kädessä valta päättää, onko kuntien jatkettava nykyisissä yhteistoiminta-alueissaan.

-Kaavin tapauksessa osapuolten kuulemiskirjeeseen vastaamisen määräaika on kesäkuun alussa. Sen jälkeen pohdimme ministeriössä, viemmekö asian valtioneuvoston käsittelyyn. Myös Pyhäjärven osalta asioita ollaan selvittelemässä. Avin lausunto on jo saatu ja kuulemiskirjeet lähdössä, hallitusneuvos Pekka Järvinen kertoo.

Päätökset siitä, käännytäänkö Kaavin ja Pyhäjärven eroasioissa valtioneuvoston puoleen, tehdään heti kuulemisten jälkeen. Käytännössä ratkaisuja tehtänee siis kesä-heinäkuun aikana.

-Sillä ei ole tässä merkitystä, että Kysteri on liikelaitos ja Selänne kuntayhtymä. Molemmilla alueilla yhteistyö perustuu Paras-puitelakiin, Järvinen huomauttaa.

Molemmat kunnat ovat ilmoittaneet lähtevänsä nykyisistä yhteistoiminta-alueistaan omille teilleen 1.1.2019 alkaen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*