Keskustan Antti Kaikkonen toivoo pormestari Jan Vapaavuoren luopuvan Helsingin ja muun Suomen välisestä vastakkainasettelusta. (Kuva: Ville Miettinen)

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen on valmis paiskaamaan kättä Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren kanssa. Tuoreessa Suomenmaan Puheenvuoro-kolumnissa Kaikkonen vakuuttaa puolueensa olevan valmis keskustelemaan kaupunkien merkityksestä Suomelle. Samalla Kaikkonen esittää toiveen suurten kaupunkien ja muun Suomen vastakkainasettelun lopettamisesta.

-Keskusta on milloin tahansa valmis keskustelemaan Vapaavuoren kanssa kaupunkien merkityksestä Suomelle. Suomi kaupungistuu, emmekä me sitä vastusta. Päinvastoin, Helsinki ja muut kaupungit ovat ehdottoman tärkeitä 100-vuotiaan yhteisen isänmaamme menestykselle. Keskustelun käymistä helpottaisi luopuminen muiden leimaamisesta ja Helsingin ja muun vastakkainasettelusta, Antti Kaikkonen kirjoittaa.

Suomi-sopimus esille

Puheenvuorossaan Kaikkonen nostaa esiin laajapohjaisen Suomi-sopimuksen, jolla varmistettaisiin monien tärkeiden uudistusten eteneminen yhteiseen maaliin.
-Olen esittänyt laajaa Suomi-sopimusta, jonka tavoite on rakentaa koko maata mahdollisimman tasapainoisesti. Tässä asiassa tarvitaan asiantuntijoita kuullen yhteinen näkemys yli hallitus-oppositio¬rajan pitkälle tulevaisuuteen, Kaikkonen huomauttaa.

Pientä piikkiäkin

Ja mikä kolumni sellainen olisi, jossa ei vastapuolelle pientä piikkiä heitettäisi, vaikka viimeisessä lauseessa sovinnon kättä tarjottaisiin. Antti Kaikkonen muistuttaa tuoretta pormestaria niistä Helsingin omista ongelmista, joissa on vielä jonkin verran työstämistä.
-Vähemmän Vapaavuorelta on sen sijaan kuultu siitä, miten hän pormestarina aikoo ratkaista pääkaupungin ongelmia, jotka tuntuvat ihmisten arjessa, Kaikkonen sivaltaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Antti Kaikkosen Puheenvuoro Suomenmaan sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kaikkoselle terveisiä: ihmisten arjessa tuntuvat ongelmat ovat Sipilän hallituksen aikaansaannosta. Ja niitä ongelmia on ympäri maan, ei vain Helsingissä. Perukaa maakuntauudistus, ennen kuin tulee vielä isompia vahinkoja!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*