Onko tarvetta uudelle reilun 1400 neliön hallille? Otappa yhteyttä Nurmekseen kaupunkiin, siellä on vapaata tilaa tarjolla.

Kunnilla on tänä päivänä entistä aktiivisempi rooli elinkeinoelämän kehittämisessä. Kun liike-elämä on tänä päivänä entistä kansainvälisempää, niin monta kuoppaa voi matkan varrelle ilmaantua.

Tämän sai huomata vastikään Nurmeksen kaupunki, joka oli pikavauhtia rakentamassa uutta yli 1400 neliön lämpöeristettyä hallia paikkakunnalle tulevalle Pohjanmaan Muovikierrätys Oy:lle. Uusissa tiloissa oli tarkoitus käsitellä maatiloilta kerättyä AIV-muoveja, jotka oli tarkoitus käsitellä tehtaalla ja lähettää edelleen Saudi-Arabiaan jatkojalostettavaksi. Tarpeeksi rivakoita ei kuitenkaan oltu, jotta toiminta olisi päässyt alkamaan. Halli kun on valmis vasta parin viikon päästä, mutta yhtiö lopetti jo toimintansa.

Kaupungin nettisivuilla kerrotaan kaupungin ja yhtiön edustajan torstaina tapahtuneesta tapaamisesta koruttomasti.

-Tapaamisessa kävi ilmi, että saudiarabialainen yrityksen pääomistaja ja koko tuotannon ostaja on vetäytynyt tästä liiketoiminnasta. Vetäytymisen syistä Nurmeksen kaupungilla ei ole tietoa. Näin ollen Pohjanmaan Muovikierrätys Oy:n toiminta on käytännössä loppunut, tiedotteessa todetaan.

Toimintansa lopettaneella yhtiöllä on ollut toimipaikat aiemmin Laihialla ja Lieksassa. Nurmekseen muutosta se teki sopimuksen viime vuoden lopulla, jolloin se yhtiön edustajan mukaan kilpailutti Pohjois-Karjalan kuntia toimitilojen ja toiminnan sijoittamisen suhteen. Tässä tapauksessa kilpailutuksen voittaminen ei tuonut kaivattuja työpaikkoja, joita alkuvaiheessa luvattiin vähintään tusina. Kaupungin käsiin jäi reilu puoli miljoonaa euroa maksanut halli, jolle etsitään uutta vuokralaista.

-Nurmeksen kaupunki tarkastelee nyt vaihtoehtoja hallin tulevalle käytölle. Yhtenä vaihtoehtona huomioidaan edelleen keräysmuovin jalostustoiminta, koska se soveltuu rakenteilla olevaan halliin hyvin. Muovinkeräyksen tarve on edelleen ilmeinen maatiloilla ja turvesoilla. Hallista on ollut myös kiinnostunut toinen taho, kaupungin nettisivuilla todetaan.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä