Kaskisten ja Närpiön valtuutetut ratkaisevat maanantaina, toteutuuko kuntien välinen kuntaliitos. Molempien kuntien hallitukset kannattivat kuntaliitoksen toteuttamista. Närpiössä kuntaliitoksen suosio oli selvästi suurempi, sillä siellä esitys liitoksen hyväksymisestä syntyi 9-2.

Sen sijaan maamme pienimmässä kaupungissa Kaskisissa tilanne on huomattavasti tiukempi. Kaupunginhallitus päätti äänin 4-3 esittää liitoksen hyväksymistä. Esityksen takana olivat kolme RKP:n edustajaa, sekä hallituksen ainoa kokoomuslainen. Vastaan äänestivät kaksi SDP:n edustajaa yhdessä perussuomalaisen hallituksen jäsenen kanssa.

Kaupunginjohtaja Minna Nikander oli esittänyt kuntaliitossopimuksen hylkäämistä. Asiaan oli kysytty kantaa myös kaupunkilaisilta neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Syyskuun lopun äänestyksessä 55,4 prosenttia kaupunkilaisista oli asettunut kuntaliitosta vastustamaan. Kuntalaisten mielipiteen jyrääminen hallituksen käsittelyssä saikin kaupunginjohtajan jättämään asiasta eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.

Mikäli samat puolueiden rintamalinjat pitävät myös maanantain kaupunginvaltuustossa, niin kuntaliitoksen kohtalon tulevat ratkaisemaan Kaskisen valtuuston kaksi vasemmistoliiton ja yksi vihreä valtuutettu. Närpiön suunnalla suhtautuminen kuntaliitoksen on ollut selkeästi myönteisempää.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*