Jan Vapaavuorta haastateltiin laajasti huhtikuussa (4/2021) ilmestyneessä Kuntalehdessä. Tuolloin hän ei vielä halunnut kertoa, mitä hän pormestaripestinsä jälkeen tekee. (Kuva: Laura Oja)

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, kok., aloittaa elokuun lopussa tanskalaisen kiinteistösijoittajan NREP:n osa-aikaisena kaupunginkehityksen asiantuntijana. Vapaavuoren uudesta tehtävästä kertoo Kauppalehti tiistaina.

Vapaavuoren pesti Helsingin pormestarina päättyy heinäkuun lopussa. Vapaavuori kertoo Kauppalehdessä, että hän halusi uusien tehtävien edustavan jatkumoa siten, että ne kiinnittyisivät urbaanin elinympäristön merkitykselliseen kehittämiseen.

– Kaupunkikehityksessä on kyse monista eri asioista, mutta tuskin on asiaa, jolla on niin laaja-alaista vaikuttavuutta kuin kiinteistoillä ilmastonmuutoksen torjunnasta alkaen, Vapaavuori sanoo.

Helsinkiä koskeviin hankkeisiin Vapaavuori ei aio osallistua ensimmäiseen puoleen vuoteen. Vapaavuori kertoo Kauppalehden haastattelussa, että hänelle on avautumassa NREP:n-pestin lisäksi myös muita kaupunkikehitykseen liittyviä tehtäviä.

Jan Vapaavuoren haastattelu Kuntalehden huhtikuun numerossa (4/2021)