Aalto-yliopisto on saanut vastaanottaa kaupunkitieteen lahjoitusprofessuurin. Professori tekee läheistä yhteistyötä Kaupunkiakatemian ja Helsinki Graduate School of Economicsin (Helsinki GSE) kanssa. (Kuva: Aalto-yliopisto)

Kaupunkitaloustieteen tutkimukseen tulee uutta potkua Aalto-yliopiston saaman lahjoitusprofessuurin myötä. Samalla paikataan merkittävä aukko alan tutkimuksessa ja kehityksessä, sillä Suomessa ei ole ollut yhtään kaupunkitaloustieteeseen erikoistunutta professoria. Professuurin uskotaan tuovan lisää kaivattua osaamista kaupunkien elinvoimaisuuden ja elinkeinopolitiikan kysymyksiin.

-Kaupunkitaloustieteen merkitys kaupunkien keskeisten päätösten ja suunnittelun tukena kasvaa, mutta Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään kaupunkitaloustieteeseen keskittynyttä professoria vastaamassa alan opetuksesta ja tutkimuksesta. Professuuri auttaa vahvistamaan alan osaamisperustaa merkittävästi. Kiitän tästä lämpimästi lahjoittajia, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Lahjoituksen tekivät yhteisvoimin Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Keva, Kuntarahoitus ja Kuntaliitto/Kuntasäätiö. Lahjoituksen arvo on 2,5 miljoonaa euroa. Aalto-yliopisto rahastoi lahjoitusvarat ja sitoutuu kattamaan professuurin kokonaiskustannukset seuraavaksi 20 vuodeksi.

Kaupunkitaloustieteen osaaminen tukee kaupunkien kehittämistä erityisesti elinvoimaisuuteen, elinkeinopolitiikkaan, keskittymisetuihin, maankäyttöön ja yritysten sijoittumiseen liittyvissä kysymyksissä. Professuuri mahdollistaa myös kaupunkitaloustieteen modernien menetelmien osaajien kouluttamisen.

Mainos



-Kaupunkitaloustiede on lähes unohdettu ala Suomessa, vaikka tarve kasvava. Nyt tilanne paranee, arvioi Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina Twitterissä.

Aiheesta Aalto-yliopiston sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*