Kela on valmis ottamaan kokonaisvastuun ict-palveluista, sanoi Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä Kelan media-tilaisuudessa keskiviikkona.

Kela tekee suuren osan ict-kehitystyöstään itse. Kelan mukaan sen nykyisiä tietojärjestelmiä voidaan kehittää niin, että ne palvelevat eri toimijoita sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa.

Parhaillaan selvitetään, miten Kelan palvelut pitäisi organisoida, jotta niitä voidaan tarjota sote-toimijoille. Lainsäädännölliset valmistelut uusia tehtäviä varten on myös käynnistetty.

Nykyisessä taloustilanteessa ei Kelan mukaan pidä luoda uusia alueellisia, yhteen sovitettavia tietojärjestelmiä.

– Meillä on pitkä kokemus tietojärjestelmäpalveluiden tuottamisesta potilaiden, terveydenhuollon toimijoiden ja valtion välille. Valtakunnalliset järjestelmät ja prosessit takaavat yhtäläiset etuusratkaisut koko maassa. Pystymme tuottamaan ict-palvelut maakunnille selkeästi kustannustehokkaammin kuin kukin maakunta erikseen omilla ratkaisuillaan, muistutti Hyssälä.

Ensimmäinen tietokone hankittiin Kelaan jo 1960.

– Meillä on vuosikymmenien kokemus suurten ict- ja palveluhankkeiden hallinnasta ja toimeenpanosta. Pystyykö kukaan toinen viranomainen kehittämään, rakentamaan ja ylläpitämään tämän kokoisia palveluja omana työnään? Esimerkiksi Kanta-palvelut on nopeimmin kasvava julkishallinnon verkkopalvelu, kysyi johtaja Mikael Forss.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä