Kemi liittyy Nordic Wooden Cities -verkostoon. Verkostossa ovat jo aiemmin mukana Suomesta Kouvola, Espoo ja Sodankylä.

Verkostossa on mukana kaikkiaan 11 kaupunkia ja kuntaa Pohjoismaista. Sen johtava kaupunki on ruotsalainen Växjö. Norjasta on mukana viisi kaupunkia.

– Verkoston kautta tiedämme, mitä alalla on menossa eri pohjoismaissa, mihin suuntaan puurakentaminen kehittyy ja miten sitä voidaan yhdessä kehittää, kertoo Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Tärkeää on Nissisen mukaan myös oppilaitosverkoston hyödyntäminen ja uusimpien tutkimustulosten saaminen verkoston toimijoiden käyttöön.

Verkostoon liittymisen moottorina Kemissä on ollut Digipolis, joka on ottanut pohjoisen puurakentamisen edistämisessä viestinviejän roolin Lapin Ammattikorkeakoulun ja Ammattiopisto Lappian kumppanina.

Digipoliksessa on paneuduttu muun muassa CLT-tekniikkaan. CLT:llä tarkoitetaan ristiinlaminoidusta puutavarasta valmistettuja puuelementtejä.

Kemin Ajoksessa on jatkuvassa käytössä oleva CLT-Koetalo ja Stora Enson Veitsiluodon tehdasalueelle on rakennettu paikallisen CLT-osaamisen avulla massiivinen meluntorjuntaseinä.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Thanks , I have emphatically been sharp for information apiepxomatrly this topic for a prolonged period and yours is the furthermost I have came upon accordingly further. However, what in regards to the underneath line? Are you positive about the source?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*