kuva: Kempeleen kunta.
Kempele on Suomen nopeimmin kasvavia kuntia.

Kempeleen kunnanvaltuusto noudatti kuntalaisäänestyksen tulosta ja torjui maanantaina yksimielisesti Kempeleen nimittämisen kaupungiksi.

Asia käsittely perustui viime valtuustokauden viimeisessä kokouksessa tehtyyn valtuustoaloitteeseen, jonka oli allekirjoittanut yhteensä 19 valtuutettua eri valtuustoryhmistä.

– Kaupunki vai kunta -keskustelu ei ole kunnassamme uutta. Kempele kaupungiksi – asiasta on tehty lautakunta-aloite jo vuonna 1992 ja kuntalaisaloite vuonna 2015, kertoo hallintojohtaja Virva Maskonen.

Kuntalaisten tuntoja asian suhteen mitattiin viime keväänä. Huhti-toukokuun aikana järjestetyssä kuntalaisäänestyksessä 64,2 prosenttia äänestäneistä oli kunnan ja 35,6 prosenttia kaupungin kannalla. Äänestysprosentti oli 53,3.

Kempeleessä on 17 600 asukasta, ja se on yksi Suomen nopeimmin kasvavia kuntia. Väestömäärä kasvoi 2000-luvulla keskimäärin 360 asukkaalla vuodessa. 2010-luvulla kasvu on tasoittunut yhdestä kahteen prosenttiin vuodessa. Väestöennusteen mukaan vuonna 2020 kempeleläisiä olisi 18 600.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä