Poliisi harkitsee vielä uudelleen, että pitäisikö Keravan jumppakeppihankinnat ottaa vielä uudestaan rikostutkinnan alle. (Kuva: Miska Puumala)

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on ilmoittanut käynnistävänsä uuden esiselvityksen Keravan kaupungin keppijumppakaupoista. Viime viikolla kilpailu- ja kuluttajavirasto totesi keppijumppakeppien, keppipussien ja määräaikaisen video-ohjelman hankinnassa rikotun hankintalakia. Kaupunki sai hankintalain noudattamatta jättämisestä huomautuksen.

Poliisille tehtiin joulukuun 2023 alussa tutkintapyyntö, jossa pyydettiin selvittämään, onko kyseisessä hankinnassa syyllistytty rikokseen ja sitä kautta aiheutettu ylihintaisella hankinnalla kaupungille vahinkoa. Joulukuun 11. päivä poliisi tiedotti, ettei asiassa ole ilmennyt seikkoja, joiden perusteella voitaisiin epäillä kaupungin palveluksessa olleen henkilön syyllistyneen asiassa rikokseen.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston antaman huomautuksen jälkeen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on tehty päätös asian ottamisesta uudelleen tutkinnan kohteeksi. Tässä vaiheessa ketään kaupungin viranhaltijaa ei ole asetettu rikoksesta epäillyn asemaan.

-Asiassa saadun lisäselvityksen perusteella olemme tehneet päätöksen asian uudelleen avaamisesta. Poliisi tekee asiassa parhaillaan esitutkintalain 3 luvun 3 §:n mukaisia esiselvitystoimenpiteitä ja esitutkinnan aloittamisharkintaa. Ketään ei ole toistaiseksi asetettu rikoksesta epäillyn asemaan vaan käynnissä olevan esiselvityksen perusteella arvioidaan sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Aleksi Topinoja poliisin nettisivuilla.

Keravan kaupunki hankki kesäkuussa 2023 kahdella erillisellä hankintapäätöksellä lähes 60 000 euron hyvinvointipalvelupaketin ja yli 48 000 eurolla keppijumppakeppejä ja niiden säilytyspusseja koulujen taukoliikuntaa varten. Hankintaan perehtyneen viranomaisen mukaan hankinnat liittyivät samaan taukoliikuntahankkeeseen ja ne tehtiin samana päivänä ja saman viranhaltijan toimesta peräkkäisillä hankintapäätöksillä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä