Palkansaajien keskusjärjestöt SAK ja STTK ovat hylänneet työnantajien palkkatarjouksen, koska pitivät sitä liian pienenä.

Työnantajat esittivät palkankorotuksia noin kahden vuoden jaksolle. Ensimmäinen palkankorotus olisi ollut 2,4 prosenttia ja toinen 1,9 prosenttia.

SAK oli tyytymätön erityisesti palkankorotusten rakenteeseen. Puutteita oli järjestön mukaan pienipalkkaisten ja naisvaltaisten alojen korotuksissa.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) ei osannut puolilta päivin arvioida, jatkuvatko neuvottelut. Osapuolet kuitenkin tapaavat vielä tänään työnantajien päämajassa Helsingin Etelärannassa kello 16.

STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään (sd.) mukaan monet järjestön hallituksessa olisivat toivoneet jotain isoa työelämän laadullista askelta, joka olisi liittynyt työaikaan tai vuosilomiin.

Korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava ei ottanut vielä kantaa työnantajan palkkatarjoukseen. Se haluaisi ensin kuulla, miten hallitus tukisi pakettia veroratkaisuin.

Työmarkkinaneuvottelijat kävivät aamupäivällä yhdessä kertomassa tilanteesta pääministeri Jyrki Kataiselle (kok.) ennen kuin palkansaajajärjestöt pitivät omat kokouksensa. Katainen ei kuitenkaan valottanut verokaavailuja sen tarkemmin.

Keskitetyn ratkaisun kaaduttua Metalliliitto ja Ammattiliitto Pro jättivät teknologia-alaa koskevan lakkovaroituksen. Samalla alalla astui voimaan ylityökielto, jossa on mukana myös ylempien toimihenkilöiden YTN.

(KL / STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*