Kunnianpuheenjohtaja Paavo Väyrynen ei kelpaa enää ehdolle keskustan puheenjohtajaksi.

Asiantuntijalausuntoihin nojautuva keskustapuolueen puoluehallitus katsoo, ettei puolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen voi pyrkiä ehdolle puolueen puheenjohtajaksi ensi kesänä Sotkamossa. Puolue oli pyytänyt lausunnon yhdistysoikeuden asiantuntijoilta ministeri Lauri Tarastilta ja professori Heikki Halilalta.

-Asiantuntijat katsovat, että sääntöjen 4 §:n 5 kohta tulee ottaa asianmukaisesti huomioon puheenjohtajan kelpoisuusvaatimuksissa. He toteavat yksiselitteisesti, että puheenjohtajaksi ei voida nykyisten sääntöjen mukaan valita puolueen perusjärjestön jäsentä, joka kuuluu muuhun puolueeseen, puolueen julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivä Väyrynen on istunut viime aikoina vähintään kahdella, ellei jopa useammalla tuolilla poliittisessa päätöksenteossa. Europarlamenttiin ja eduskuntaan hänet on valittu keskustan edustajana, presidentin vaaleihin hän osallistui kansalaisliikkeen edustajana ja hän on myös perustamansa Kansalaispuolueen pääministeriehdokas vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Lisäksi Väyrynen kuuluu sitoutumattomana Helsingin kaupunginvaltuustossa Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään.

Kunniapuheenjohtajasta on tullut puolueen rasite, josta halutaan nyt eroon.

-Keskustan puoluehallitus totesi myös, että Keskusta on pitänyt ovea auki Paavo Väyryselle, mutta hän on itse sen sulkenut, keskustan tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*