Hyviä ideoita työelämän kehittämiseksi kaivataan. Ja jos ideoista on hankkeeksi, niin julkisten alojen työeläkevakuuttaja Keva voi lähteä sitä rahoittamaan. Uudessa kokeilussa kunnat, kuntaorganisaatiot ja evankelisluterilaisen kirkon työnantajat voivat hakea 50 000, 20 000 tai 10 000 euron rahoitusta hankkeisiinsa.

-Tämä on meille uusi toimintamalli. Kun kunnilla ja kirkoilla on niukkuutta resursseista, mutta samaan aikaan tarvetta kehittää toimintaansa, niin päätimme tarjota uuden keinon viedä työelämähankkeita eteenpäin. Tuki on tarkoitettu hankkeille, jotka kehittävät julkisen sektorin työpaikkojen työhyvinvointi- tai työkykyjohtamista ja siten mahdollistavat työurien pidentämisen, kertoo Kevan työelämäpalvelujen johtaja Pauli Forma.

Hakuaikaa elokuun loppuu

Hankerahoituksen haku käynnistyy tänään. Hakuaika kestää aina elokuun loppuun saakka, joten venelaiturilla kesäloman aikana syntyneet hankeideat voivat ehtiä hakuun mukaan, mikäli työvire löytyy välittömästi kesäloman päättymisen jälkeen.

Hakemusten perusteella Kevan työelämätoiminnan asiantuntijat valmistelevat rahoituspäätökset, ja he myös seuraavat hankkeiden edistymistä. Pilottihankkeeseen on rahoitusta varattu 300 000 euroa, joka summa jaetaan kokonaisuudessaan, mikäli hyviä hankkeita löytyy riittävä määrä.

-Emme pelkästään jaa rahaa, vaan tulemme myös tarkkaan seuraamaan, millaisia tuloksia hankkeissa saavutetaan. Kokeiltavaan malliin kuuluu myös se, että hankkeiden tulosten pitää olla vapaasti julkisen sektorin työpaikkojen hyödynnettävissä, Pauli Forma kertoo.

 

Tarkemmat ohjeet ja hakukriteerit julkaistaan Kevan nettisivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*