kuva: Sonja Eloranta
Kevan sijoitusten tuotto kääntyi puolelle vuoden toisella neljänneksellä.

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusten tuotto oli tammi-kesäkuussa 0,7 prosenttia eli 366 miljoonaa euroa.

Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen on tyytyväinen sijoitustuloksen kääntymiseen positiiviseksi ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen. Sijoitusten tuotto oli tammi-maaliskuussa 0,4 prosenttia miinuksella.

– Haasteet sijoitusympäristössä ovat samaan aikaan lisääntyneet, etenkin kun otetaan huomioon riskien kasvu erityisesti kauppasotaan liittyen, Kietäväinen sanoo Kevan tiedotteessa.

Sekä osake- että korkosijoitusten tuotto painui vuoden ensimmäisellä puoliskolla 0,2 prosenttia negatiiviseksi. Parhaiten tuottivat pääomasijoitukset, joiden tuotto oli 7,3 prosenttia. Kiinteistö- ja hedgerahastosijoitukset tuottivat molemmat 2,8 prosenttia.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla Kevalle kertyi maksutuloa runsaat 2,5 miljardia euroa ja kunta-alan eläkkeitä maksettiin vajaat 2,6 miljardia euroa. Työeläkevakuutettuja oli kesäkuun lopussa noin 523 000 henkilöä.

Viime vuosi oli ensimmäinen, kun Kevan maksutulo ei riittänyt maksettuihin eläkeisiin ja erotus piti kattaa sijoitustuotoilla. Kuluvana ja tulevina vuosina yhä suurempi osa eläkemenosta katetaan sijoitustuotoilla tai viime kädessä sijoitusten pääomalla.

Kevan sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 52,1 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 49,6 miljardia euroa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*