Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusten tuotto meni tammi-maaliskuussa miinukselle 0,8 prosenttia eli 343 miljoonaa euroa.

Sijoitusten arvo on 1,2 miljardia euroa pienempi kuin vuosi sitten. Markkina-arvo oli maaliskuun lopussa 44,0 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten arvo oli 45,2 miljardia euroa.

Kevan vt. toimitusjohtajan Tapani Hellsténin mielestä Keva on pärjännyt levottomilla markkinoilla kohtuullisesti.

– Vuoden 2016 alku on sijoitustoiminnan osalta vastannut ennusteitamme. Pääomamarkkinat ovat olleet hyvin levottomat ja uskoisin, että olemme tuon myräkän keskellä pärjänneet kuitenkin sijoitustoiminnassa ihan hyvin, Hellstén sanoo.

– Pidemmän aikavälin huoliamme on kaikkien rakenneuudistusten keskellä koko kunnallisen eläkejärjestelmän rahoituspohjan kohtalo. Toivomme, että rakenteellisia päätöksiä tehtäessä muistetaan myös kuntasektorin eläkkeiden rahoitus.

Sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvailee vuoden ensimmäistä neljännestä odotetun nihkeäksi.

– Keskeiset keskuspankit pyrkivät tukemaan markkinoita parhaansa mukaan. Perusongelmahan vain tuntuu olevan se, että kenelläkään keskeisimmistä toimijoistakaan ei nyt näytä olevan tarjottavanaan ymmärrettävää reittiä ulos nykytilanteesta. Meillä taitaakin olla edessämme tulevina vuosina jopa vielä töyssyisempi kyyti, mitä odotimmekaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*