Lähiviikkoina riittää hulevesiä joka puolella.

Korkein hallinto-oikeus on tuoreessa vuosikirjapäätöksessään katsonut, ettei hulevesien ajoittainen tulviminen yksittäisellä kiinteistöllä osoita, että hulevesien kokonaishallinta asemakaava-alueella olisi ollut puutteellisesti järjestetty. Kangasalan elinympäristölautakunta oli joulukuussa 2020 hylännyt kuntalaisen oikaisuvaatimuksen asiassa, joka oli koskenut hulevesijärjestelmän rakentamista asemakaava-alueelle.

Valittajan omistaman kiinteistön rajaojaan oli kertynyt hulevesiä kaupungin omistamilta rakennetuilta vuokratonteilta, kaupungin omistamilta katualueilta ja metsäalueelta sekä yksityisten omistamien rakennettujen kiinteistöjen alueilta. Lautakunnan ratkaisusta valittaneen kuntalaisen mielestä katujen risteyksessä on hulevesistä johtuen tulvavaara.

Tästä johtuen hän vaati Kangasalan kuntaa ryhtymään toimiin hulevesiongelman kuriin saattamiseksi alueella. Elinympäristölautakunta ei kuitenkaan lämmennyt ajatukselle, vaan piti alueen hulevesijärjestelmää riittävänä alueelle.

Korkein hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että kunnalla on maankäyttö- ja rakennuslain nojalla velvollisuus järjestää hulevesien hallinta asemakaava-alueella. Tässä tapauksessa kyse oli kuitenkin yksittäisellä kiinteistöllä ajoittain esiintyneestä ongelmasta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Hulevesien ajoittainen tulviminen yksittäisellä kiinteistöllä ei kuitenkaan sellaisenaan osoittanut, että hulevesien kokonaishallinta asemakaava-alueella olisi ollut järjestetty puutteellisesti. Asiassa ei ollut esitetty, että vastaavia hulevesien hallintaan liittyviä ongelmia olisi ilmennyt asemakaava-alueella laajemmalti, ratkaisussa todetaan.

Ratkaisu kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*