Korkein hallinto-oikeus totesi, etteivät synnytykset Oulaskankaan sairaalassa voi enää jatkua. Valvira vaati synnytystoiminnan loppumista jo vuonna 2016 potilasturvallisuuteen vedoten. (Kuva: KHO)

Oulaisissa sijaitsevan Oulaskankaan sairaalan synnytykset jatkuvat enää tämän vuoden loppuun. Asiaa käsitellyt korkein hallinto-oikeus on tuoreessa päätöksessään todennut, ettei sairaalassa ole järjestetty tehostettua valvontaa asianmukaisesti erityisesti hoitohenkilökunnan resurssoinnin ja henkilökunnan osaamisen varmistamisen osalta.

Oulaskankaan synnytysten kohtalosta on väännetty kättä jo vuosien ajan. Vuonna 2016 Valvira määräsi synnytykset loppumaan vuoden 2017 keväällä. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus määräsi viime syyskuussa tekemässään päätöksessään synnytykset loppumaan kesällä 2018.

Hallinto-oikeuden päätöksestä KHO:n valittaneen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mielestä sulkemispäätös oli tehty vääriin tietoihin perustuen, sillä sairaanhoitopiiri on kehittänyt synnytysosaston toimintaa ja kouluttanut henkilöstöä. Perustelut eivät päätöstä muuttaneet ja viimeisen sinetin synnytysosaston ovien sulkemiselle lyönyt KHO antoi armonaikaa synnytyksille tämän vuoden loppuun saakka.

Vuodenvaihteen jälkeen Kala- ja Pyhäjokilaakson lapsiperheiden on haettava synnytyspalvelunsa joko Oulun tai Kokkolan suunnasta. Uudet synnyttäjät olisivat tervetulleita myös Kainuun keskussairaalaan.

MainosAiheesta aiemmin Kuntalehdessä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*