Rakennushan se paljon mediassa esillä ollut Uudenkaupungin saunalautta sitten on. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksessä katsottiin saunalautan vastaavan käyttötarkoituksensa, kokonsa, ulkonäkönsä, rakenteensa ja pysyvyytensä puolesta tavanomaista rantasaunaa. Näin ollen Uudenkaupungin ympäristö- ja lupalautakunnalla oli ollut oikeus määrätä saunalautta poistettavaksi 2000 euron uhkasakon vauhdittamana, koska lautalle ei rakennusvaiheessa oltu haettu rakennuslupaa.

Lautan rakennuttajan ja omistajan mielestä kyseessä on oikea saunalautta ja samaa mieltä on ollut myös Trafi, jossa saunalautta on hyväksytty vesikulkuneuvoksi. Tällä ei kuitenkaan katsottu olevan merkitystä asian ratkaisemisessa.

-Tämä saunalautta on vielä erityisen tekninen laite. Siinä on moottorin molemmissa päissä ja se on erityisen hyvin hallittavissa. Se on kyllä alus, eikä rakennus, ihmettelee korkeimmassa hallinto-oikeudessa hävinnyt saunalautan omistaja Jari Ruusunen.

Ruususen mukaan vastaavien, teollisesti valmistettujen lauttojen sijoittaminen satamassa niille varattuun laituriin muualla Suomessa ei ole edellyttänyt rakennusvalvonnan lupaa. Menettely viranomaisissa eri puolilla Suomea ei ole yhtenäistä, todetaan kaupungin päätöksestä tehdyssä valituksessa.

-Meillä on tässä kiinteistössä omaa vesialuetta liki 25 hehtaaria. Se ei ole koskaan ollut meidän rannassa, vaan on ollut tuolla 30 metrin päässä poijussa kiinni, jonne on menty veneellä, kun on lähdetty liikkeelle. Laki ei kyllä ole Suomessa sama kaikille kuntalaisille, Jari Ruusunen ihmettelee.

KHO:n päätös asiassa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*