Valintaraadin mukaan Kiteen kaupungista on rakentunut koko Keski-Karjalan alueen toiminnallinen keskus, joka on vuosien ajan ollut laajasti yhteistyössä kaikkien Keski-Karjalan kuntien kanssa ja tarjonnut muille kunnille erilaisia julkisia palveluja, erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollossa.
 
Valintaraatiin kuuluivat Suomen Kuntaliiton valtuuston puheenjohtaja, maakuntaneuvos Pekka Nousiainen, valtioneuvos Riitta Uosukainen ja Rajaseutuliiton puheenjohtaja, maakuntaneuvos Timo A. Säkkinen.
 
Vuonna 2002 ensimmäiseksi Vuoden Rajakunnaksi nimettiin Virolahti. Seuraavina vuosina valituiksi ovat tulleet Suomussalmi, Salla, Ilomantsi, Imatra, Tornio, Kuusamo, Lappeenranta, Inari, Joensuu, Pudasjärvi sekä viime vuonna Parikkala.
 
Rajaseutuliitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka toiminnan kohdealueina ovat Lapin, Koillismaan, Kainuun ja Pohjois-Karjalan kunnat sekä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson rajakunnat ja muutamat Turun saaristokunnat. Toiminta kohdistuu toiminta-alueen opiskelijoiden ja muiden apua tarvitsevien tukemiseen.
 
 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*