Kuva: Ville Miettinen
Kittilässä lähtijälistalla ovat nyt nykyinen kunnanhallitus, sosiaali- ja terveyslautakunta, tekninen lautakunta, rakennus- ja ympäristölautakunta, koululautakunta sekä vapaan sivistystyön lautakunta

Kittilä erottaa kuntansa päättävät elimet luottamuspulan takia ja palauttaa hyllytetyt luottamusmiehet takaisin valtaan.

Kittilän kunnanvaltuusto päätti, että luottamusta eivät nauttineet kunnanhallitus, sosiaali- ja terveyslautakunta, tekninen lautakunta, rakennus- ja ympäristölautakunta, koululautakunta sekä vapaan sivistystyön lautakunta.

Päätös tehtiin äänin 19–6. Päätöksen taustalla oli tilapäisen valiokunnan esitys toimielinten erottamisesta. Tilapäinen valiokunta oli asetettu selvittämään toimielinten ja puheenjohtajien luottamusta.

Kittilän luottamushenkilöitä hyllytettiin 2018. Valtiovarainministeriö oli tuolloin hyllyttänyt ne luottamushenkilöt, jotka saivat syytteet silloisen kunnanjohtajan Anna Mäkelän laittoman irtisanomisen jälkeen.

Aloitteen ja kuulemisten perusteella luottamushenkilöt ovat kokeneet epäoikeudenmukaiseksi, että valtiovarainministeriön luottamustoimista pidättämät luottamushenkilöt eivät voineet osallistua toimielinten jäsenten valintaan.

He eivät myöskään voineet ilmaista vapaasti kiinnostustaan luottamusmiespaikkoja kohtaan.

Maanantain kokouksessa valtuutetuista Inkeri Yritys teki tilapäisen valiokunnan esityksestä poikkeavan esityksen ja perusteli sitä puutteellisella kuulemisella.

Tilapäinen valiokunta oli pyytänyt valmistelunsa osana lausuntoa kaikkien niiden toimielinten varsinaisilta ja varajäseniltä, joita aloitteessa esitetään erotettavaksi. Kuulemiskirjeitä lähetettiin saantitodistuksella kesäkuun lopussa 64 luottamushenkilölle.

Valtuustokeskustelussa Yritykselle huomautettiin, että kuuleminen oli tehty sääntöjen mukaisesti.

Valtuusto valitsi maanantain kokouksessa muiden luottamuselinten jäsenten ohella myös kunnanhallituksen puheenjohtajiston. Jäljellä olevan kauden puheenjohtajana toimii Pekka Rajala. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Tarmo Salonen ja toinen varapuheenjohtaja Raili Fagerholm.

 

Lue lisää Kittilä asetti tilapäisen valiokunnan luottamuselinten vaihtoa valmistelemaan

Edit: Lisättu kunnanhallituksen jäsenet ja korjattu Kittilän luottamushenkilöitä (luottamushenkilöt) hyllytettiin 2018

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*