Kittilän kunnanhallitus esittää yksimielisesti eroamista Kuntaliiton jäsenyydestä. Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen vakuuttaa, ettei Kuntaliitto ole hylkäämässä Kittilää.

Kuntaliitosta eroaminen on lähtenyt liikkeelle Kittilän perussuomalaisten valtuustoryhmän kesäkuussa tekemästä valtuustoaloitteesta. Keskiviikon kokouksessa kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle eroamista Kuntaliiton jäsenyydestä.

-Kunnalle on tullut Kuntaliitosta ristiriitaisia tietoja siitä, miten eri tilanteissa pitää toimia. Luottamusmiehet ovat myös kokeneet, etteivät he ole saaneet liitosta kaipaamaansa apua, kunnanhallituksen tuore puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) perustelee eroaikeita.

Kuntaliitto ei hylkää

Kuntaliiton johto painottaa, että Kittilän halutaan jatkavan tulevaisuudessakin Kuntaliiton jäsenenä.

-Kuntaliitto on auttanut Kittilää vuosien aikana. Toivomme edelleen, että Kittilä jatkaa Kuntaliiton jäsenenä muiden kuntien kanssa. Kuntaliitto ei ole hylkäämässä Kittilää, kommentoi toimitusjohtaja Jari Koskinen Kittilän eroaikeita.

Kittilä on viime vuodet ollut kunnallisen päätöksenteon osalta melkoisessa hullun myllyssä. Kiistat hissikaupoista, kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisyritykset sekä sovun hieronta, valitukset päätöksistä, jääviydet ja valmisteilla oleva Lex Kittilä ovat työllistäneet kunnan päättäviä elimiä.

Valtuusto päättää

Lopullisesti vuoden 2017 lopussa suunniteltavaksi tapahtuva ero sinetöidään kunnanvaltuuston kokouksessa.

-Kartoitimme ennen hallituksen kokousta henkilökunnalta, miten Kuntaliiton palveluja on kunnantalolla käytetty. Tekninen puoli ja sote eivät ole niitä käyttäneet, mutta talouspuoli on jonkun verran. Jatkossa ne neuvot on sitten hankittava muualta, Rajala toteaa.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä