Pysyykö Kittilän kunnan päätöksenteko paikallisten käsissä vai otetaanko Lex Kittilä käyttöön?

Kittilän kunnanhallitus kokoontuu tiistaina ylimääräiseen kokoukseen pohtimaan syytteeseen asetettujen luottamushenkilöiden asemaa. Kunnanvaltuuston uutta kokouspäivää on soviteltu viikon päähän eli tiistaille 24. lokakuuta.

-Päätimme nopeuttaa asian käsittelyä. Kunnanhallituksen kokous on huomenna tiistaina klo 13 ja se päättää valtuuston koolle kutsumisesta. Muita asioita meillä ei listalla ole. Valtuuston kokousta on suunniteltu tiistaille 24. lokakuuta. Tuohon kokoukseen kutsutaan paikalle myös Kuntaliiton Arto Sulonen, kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Tuula Mertaniemi kertoi maanantaiaamuna Kuntalehdelle.

Ministeriöstä vauhtia prosessiin

Alun perin Kittilän kunnasta kerrottiin valtuuston käsittelevän tulenarkaa asiaa marraskuun 17. päivään mennessä, mutta kuntaministeri Anu Vehviläisen ja valtiovarainministeriön virkamiesten vaatimukset saivat kunnan päättäjien päät kääntymään ja asiaa kiirehdittiin.

Oulun syyttäjänvirasto nosti perjantaina syytteitä 27 nykyistä tai entistä Kittilän kunnan luottamushenkilöä vastaan. Syytteet liittyvät vyyhtiin, joka alkoi silloisen kunnanjohtajan Anna Mäkelän tehtyä tutkintapyynnön Oy Levi Ski Resort Ltd:n toimitusjohtajasta ja johti Mäkelän erottamiseen. Syytteitä tuli muun muassa työsyrjinnästä ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

 

Aiheesta aiemmin Kuntalehdessä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*