Sopu syntyi, rikostutkinta jatkuu. Kittilän kiistoilla on lakimiehiä työllistävä vaikutus. (Kuva Kuntalehden 3/2016 jutusta)

Keskusrikospoliisi jatkaa esitutkintaa Kittilän kunnan sekavassa juttuvyyhdissä, vaikka kunnanvaltuusto hyväksyikin maanantaina sopimuksen, jolla sotakirves haudataan kunnanjohtaja Anna Mäkelän kanssa. 135 000 eurolla hoidetaan velvoitteet Mäkelän suuntaan ja hän eroaa itse virastaan.

Tutkittavana on yhä koko vyyhdin alku eli Levin hissikaupat sekä luottamushenkilöiden toimet kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisen yhteydessä.

Kuva: Hannu Kataja
Anna Mäkelä. Kuva: Hannu Kataja

-Tutkinta jatkuu yhä useamman tutkintapyynnön osalta, vahvistaa tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkinen.

Tutkinnanjohtaja ei lähde ottamaan yksityiskohtaista kantaa siihen, onko maanantaina Kittilän valtuustossa hyväksytyllä sopuratkaisulla jotain merkitystä rikostutkinnan kannalta.

-Yleisellä tasolla voin sanoa, ettei virallisen syytteen alaisien rikosten esitutkintaan osapuolten välisillä sopimuksilla ole vaikutusta, Vuorivirta-Heikkinen huomauttaa.

 

Yksi haara jo syyteharkinnassa

KRP on tutkinut kunnan asioita parin vuoden ajan. Matkan varrella on tullut aina vain uusia tutkintapyyntöjä, joten työsarkaa piisaa. Osa asiavyyhden esitutkinnasta on jo saatu valmiiksi.

-Yksi pienempi osa on jo syyteharkinnassa. Pääasiat lähtevät kuitenkin syyteharkintaan yhtä aikaa, Vuorivirta-Heikkinen toteaa.

Ja kun syyteharkintakin tulee viemään aikaansa, niin tuskinpa Kittilän asioita käräjillä vielä tulevan talven aikana käsitellään.

-Sitä en pysty sanomaan, milloin asiat siirtyvät syyttäjälle. Jutuissa on niin paljon osapuolia, että kaikki ei ole kiinni siitä, miten me saamme oman työmme tehtyä, tutkinnanjohtaja Maria Vuorivirta-Heikkinen toteaa.

Kittilän asioista aiemmin Kuntalehdessä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*