Kittilässä halutaan pelata jatkossa varman päälle, jotta kaikki tulee kirjattua oikein pöytäkirjoihin. Tänä päivänä kokoontuvalle kunnanhallitukselle esitetään, että kokoukset nauhoitetaan pöytäkirjanpidon turvaamiseksi ja nauhoitteet säilytetään pöytäkirjanpitäjän saatavilla sekä muutoin kassakaapissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja on tarkastettu.

Valtuuston kokous siirtymässä?

Kunnanhallituksen esityslistan perusteella aikataulut Kittilän syytteen saaneiden kuntapäättäjien aseman käsittelyssä olisi venähtämässä aikaisemmin ilmoitetusta. Asiaa koskevassa päätösesityksessä esitetään kunnanhallituksen kokouksen pitämistä asiaan liittyen 24. lokakuuta ja asiasta lopullisesta päättävä kunnanvaltuusto kokoontuisi vasta 31. lokakuuta.

Asian esityslista Kittilän kunnan sivuilla.

Alun perin Kittilässä kaavailtiin valtuuston käsittelevän asiaa vasta marraskuun puolivälissä, mutta kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen ja valtiovarainministeriön kannanotot saivat vipinää aikaan kriisikunnassa.

Hallintojohtajalle tarvetta

Esityslistalla tämän päivän kokouksessa on myös hallintojohtaja Esa Mäkisen vuosiloman keskeyttäminen tai oikeammin esittelijän määrääminen asiaa valmistelemaan. Ilmeisesti kunnassa tarvitaan nyt kaikki liikenevät resurssit laajan asian valmisteluun.

Kittilän kunnanhallitus kokoontuu tänään tiistaina klo 13.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*