Kaupunkineuvos Antti Rantakokon vetämällä Kittilän selvitystyöryhmällä on riittänyt keskusteltavaa paikallisten kuntapäättäjien kanssa.

Paljon keskustelua ja paikallisten päättäjien kuuntelua oli valtiovarainministeriön asettaman kolmihenkisen selvitystyöryhmä ensimmäisen viikon sisältö Kittilässä. Kittilän kunnan tilanteeseen paikan päällä ovat olleet tutustumassa ryhmän puheenjohtaja kaupunkineuvos Antti Rantakokko sekä varatuomarit Liisa Talvitie ja Irma Nieminen. Ryhmän jäsenet tapasivat kolmen päivänä aikana runsaasti kunnan johtavia virkamiehiä ja luottamushenkilöitä.

-Olemme todella paljon keskustelleet eri osapuolten kanssa näiden kolmen päivän aikana. Keskusteluvalmius on ollut ihmisillä hyvä, eikä meidän tuloa ole pahana pidetty. Hieman täällä on tietenkin jännittänyt se, mikä on meidän rooli tämän asian selvittämisessä, puheenjohtaja Antti Rantakokko kertoo.

Tietoa tarjolla

Työryhmä on saanut runsaasti kaipaamaansa taustatietoa siitä, miksi sukset Kittilässä ovat menneet ristiin. Suurimpaan osaan paperilla olevasta tiedosta ei edes ole ehditty tutustumaan, sillä puhetta kiistan eri osapuolten kanssa on riittänyt.

-Ensi viikolla tulemme tänne jatkamaan näitä keskusteluja. Tällä viikolla kaikki aika on mennyt keskusteluihin, emmekä ole ehtineet käydä lainkaan läpi meille annettuja asiakirjoja. Olemme käyneet läpi myös hallintoon liittyviä perusasioita, Rantakokko kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Selvitystyöryhmän tehtävänä on laatia kuntalain 109 pykälän mukainen selvitys, jossa on askelmerkit tilanteen hoitamiseksi oikealle tolalle. Selvitys tehdään yhteistyössä kunnan kanssa ja sen tulee olla valmis helmikuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen on Kittilän kunnanvaltuuston tehtävä päättää tarvittavista toimenpiteistä.

-Pala kerrallaan mennään asiassa eteenpäin. Tämä on niin monivaiheinen ja monipolvinen asia, ettei tämä hetkessä selviä, Antti Rantakokko painottaa.

Lex Kittilän taustalla on pitkään muhinut tilanne kunnan hallinnossa, jonka seurauksena kymmenet kunnan keskeiset kuntapäättäjät ovat jo saaneet haasteita käräjille edellisen valtuustokauden tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Vain pieni osa syytteen saaneista kuntapäättäjistä on itse eronnut tai jättäytynyt sivuun luottamustehtävien hoidosta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Mitä ,jos Antti Rantakokko on ns. kepu-uskovainen ja vilpittömästi uskoo paikallisten kykyyn hoitaa asioita ohi eduskunnan säätämien ja myös kansainvälisten lakien. Suomi siis voi venäläistyä tämän tapauksen myötä rikkomalla kansainvälisiä kauppasopimuksia jatkossa muissakin kuin hissikaupoissa . (Venäjän rikkomukset esim. Miskin sopimuksissa jne.)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*