Kaksi äänestystä vaadittiin, mutta lopulta Kittilän kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanjohtaja Anna Mäkelän kanssa neuvotellun erosopimuksen. Sopimuksen mukaisesti Kittilän kunta maksaa laittomasti irtisanotulle kunnanjohtaja Anna Mäkelälle 135 000 euron erokorvauksen. Maksun ehtona on, että Mäkelä irtisanoutuu virastaan.

Kittilän valtuusto irtisanoi Mäkelän marraskuussa 2014 luottamuspulan takia äänin 23–4. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi irtisanomisen helmikuussa 2016. Korkein hallinto-oikeus piti kesäkuussa muutoksitta voimassa hallinto-oikeuden päätöksen. Oikeusasteiden mukaan erottamispäätös oli syntynyt väärässä järjestyksessä, sillä Mäkelää ei kuultu kuntalain ja hallintolain edellyttämällä tavalla.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas.) esitti sovintosopimuksen palauttamista takaisin valmisteluun, mutta se esitys kaatui äänin 11-6 ja kaksi valtuutettua äänesti tyhjää. Yritys esitti myös sopimukseen pykälää, joka olisi mahdollistanut korvausrahojen takaisinperinnän niiltä päättäjiltä, joiden mahdollisesti todetaan rikostutkinnan ja oikeuskäsittelyn jälkeen toimineen erottamisessa laittomasti. Tämä esitys kaatui äänin 10-8 ja yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Sopimuksen voimaantulon myötä kummallakaan riidan osapuolella ei ole enää vaatimuksia erottamisasiassa toisiaan kohtaan. Sovusta huolimatta poliisi jatkaa asian rikostutkintaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä