Korkein oikeus ei ota käsittelyyn Vantaan ex-kaupunginjohtaja Jukka Peltomäen toimia kaupungin apulaiskaupunginjohtajana.

Korkein oikeus (KKO) ei ole myöntänyt yhdellekään hakijalle valituslupaa rikosasiassa, joka koski Jukka Peltomäen toimia Vantaan kaupungin maankäytön ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajana. Näin ollen Helsingin hovioikeuden aiempi tuomio jää voimaan. Valituslupaa olivat hakeneet syyttäjät, Peltomäki ja Peltomäen puolustaja.

Hovioikeus totesi Peltomäen syyllistyneen lahjusrikkomukseen, josta hänet tuomittiin 60 päiväsakon sakkorangaistukseen. Käräjäoikeudessa Peltomäki oli tuomittu törkeästä lahjuksen ottamisesta 2,5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus oli lempeämpi.

Rikosepäilyyn liittyi 13 kaava-asiaa, jotka olivat olleet vireillä Vantaalla. Syytteessä mainitut tapahtumat ajoittuivat vuosille 2006–2011.

Jukka Peltomäki toimi maankäytön ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajana 1.1.2007–31.7.2011 ja kaupunginjohtajana 1.8.2011–18.9.2011. Peltomäki joutui eroamaan kaupunginjohtajan tehtävästä valtuuston menetettyä luottamuksensa häneen rikosepäilyn vuoksi.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*