Helsingin Kokoomus nimesi odotetusti Daniel Sazonovin pormestariehdokkaakseen ensi kevään kuntavaaleihin. (Kuva: Helsingin Kokoomus)

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen apulaispormestarina toimiva Daniel Sazonov on nimetty Helsingin Kokoomuksen pormestariehdokkaaksi ensi kevään kuntavaaleihin. Sazonovin valinta vahvistettiin maanantaina järjestetyssä Helsingin Kokoomuksen ylimääräisessä piirikokouksessa.

Meneillään olevan vaalikauden pormestarina toiminut Juhana Vartiainen ilmoitti elokuussa, ettei hän ole kiinnostunut hakemaan jatkokautta Helsingin ykkösjohtajana. Apulaispormestari Daniel Sazonov on ollut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2017 ja tällä hetkellä hän on myös kaupunginhallituksen jäsen. Hän on aiemmin toiminut muun muassa kokoomuksen strategiapäällikkönä ja Kokoomusnuorten puheenjohtajana.

-Helsinki on kasvava ja vauras kaupunki, jolla on erittäin valoisat tulevaisuudennäkymät. Meidän pitää kuitenkin nostaa kunnianhimomme tasoa kaikessa tekemisessä. Seuraavan vaalikauden keskeiset tavoitteet ovat elinvoiman lisääminen ja kansalaisten palveluiden kuntoon laittaminen. Helsinki kasvaa ja kehittyy, mutta meidän on muistettava, että Helsinki on koti 675 000 ihmiselle. Kuntalaisten palvelemisen on oltava kaiken toimintamme keskiössä, sanoo pormestariehdokas Daniel Sazonov valinnasta kertoneessa tiedotteessa.

Pormestarin nimi selviää aikanaan kuntavaalien ääntenlaskennan jälkeen. Paikka menee Helsingin suurimman puolueen nimeämälle ehdokkaalle. Viime kuntavaaleissa kokoomus oli Helsingin suurin puolue 25,6 prosentin ääniosuudella. Vihreät olivat toiseksi suurin puolue 19,8 prosentin äänisaalilla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*