Suomen Kuntaliiton ruotsinkielisen yksikön aikakauslehti Kommuntorget ja lehteä tukeva verkkopalvelu kommuntorget.fi siirtyvät Kuntaliitto Palvelut Oy:ltä KL-Kustannus Oy:n kustannettaviksi vuoden 2021 alusta. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Kyseessä on Kuntaliiton uudelleen organisoinnin myötä syntyvä sisäinen siirto, jossa kustannustoiminta kootaan Kuntaliiton omistaman KL-Kustannuksen alle. KL-Kustannus julkaisee myös Kuntalehteä ja Kuntatekniikka-lehteä sekä järjestää yhdessä Kuntaliiton kanssa Kuntamarkkinoita ja tuottaa videopalveluja Kunta.tv:n kautta.

– Kommuntorget Magasin ja Kommuntorget.fi ovat tärkeä kontaktipinta ruotsinkieliseen kuntakenttään. Kommuntorgetin siirtyminen kustannusyhtiöön vahvistaa lehteä, mutta tuo myös tärkeän lisän mediaratkaisujemme tarjontaan, sanoo KL-Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Markku Vento.

Myös KL-Kustannus Oy:n hallituksen jäsen Micaela Röman pitää muutosta oikeana askeleena Kommuntorgetille.

– Kielivähemmistön edustajana pienellä ja ketterällä lehdellä on mahdollisuus tarjota se toinen näkökulma kunta-asioihin, Röman sanoo.

Kommuntorgetin toimituspäällikkö Dan Lolax on nimitetty lehden päätoimittajaksi 1.1.2021 alkaen.

– Tämä on askel oikeaan suuntaan Kommuntorgetille. Mahdollisuutemme seurata kaksikielisten kuntien ja myös Ahvenanmaan kuntien uutisia paranevat, kun pääsemme lähemmäksi sisarlehteämme Kuntalehteä, Lolax sanoo.

Dan Lolax.

Lolax, 45, on työskennellyt Kommuntorgetin toimituspäällikkönä vuodesta 2019. Hän oli vuodet 2012-2019 Åbo Underrättelserin toimittajana ja pääkirjoitustoimittajana ja vuodet 2007-2011 Yle Åbolandissa eri tehtävissä, muun muassa toimittajana ja uutispäällikkönä. Ennen Ylelle menoa hän työskenteli freelance-toimittajana.

– Olen kirjoittanut kunnista koko aikani toimittajana. Se ei ole koskaan tylsää. Kuntasuomessassa tapahtuu aina jotain, ja Kommuntorgetin, kuten Kuntalehden, tehtävä on poimia mielenkiintoisimmat ja olennaisimmat asiat esiin, Pietarsaaressa syntynyt, Turussa asuva Lolax sanoo.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*