Kontiolahden kunnan johtoryhmä jalkautui tekemään töitä oman mukavuusalueensa ulkopuolella. (Kuva: Kontiolahden kunta)

Joensuun kupeessa sijaitsevan Kontiolahden kunnan johtoryhmä jalkautui kokonaisuudessaan oikeisiin töihin. Kun päivän aikana kohdattiin kunnan perusduunareita heidän oman työnsä ääressä, niin suoraan palautetta asiasta voitiin kertoa puolin ja toisin.

-Reilut pari vuotta sitten olimme edellisen kerran johtoryhmän kanssa kentällä. Tämä toinen kerta oli vielä parempi kerta. Saimme palautetta suoraan kunnan työntekijöiltä ja samalla keräsimme kokemuksia, joista on hyötyä jatkossa, arvioi kunnanjohtaja Jere Penttilä.

Kunnanjohtaja kauhan varressa

Kunnanjohtaja itse kauhoi työharjoittelupäivänään riisipuuroa suurkeittiössä Kontiolahden koululla. Tekninen johtaja tarttui puolestaan moppiin ja otti hoitaakseen luokkien siivouksen.

Henkilöstöpäällikkö oli mukana teknisellä puolelle katujen kunnossapidossa ja jätevesiviemärien rakentamisessa, hallintojohtaja meni mukaan Kirkonkylän koulun luontoretkelle, talousjohtaja tutustui nuorisopalveluihin, sivistysjohtaja perehtyi rakennusvalvontaan ja viestintäsuunnittelija osallistui liikuntapaikkojen hoitoon.

-Olemme mukana eri alojen töissä saamme ihan omakohtaisesti tietoa siitä, miten kunnassa töitä tehdään. Itse kun olin keittiöllä töissä, niin selväksi tuli, kuinka tarkalla henkilömitoituksella töitä tehdään. Ja vaikka ruokaa valmistetaan todella paljon, niin suuria määriä sitä ei kuitenkaan jää. Kaikki on tarkkaan laskettu ja suunniteltu, Jere Penttilä toteaa.

Suora yhteys kentälle

Kun johtoryhmän jäseniä on välillä tekemässä oikeita töitä tavallisten kunnan työntekijöiden keskuudessa, niin pelkän pikaisen piipahduksen sijaan saadaan henkilöstöltä palautetta ja samalla arvokasta kokemusta kunnan jatkuvaan kehitystyöhön.

-Meilläkin Kontiolahdella on paljon työn alla erilaisia ideoita ja suunnitelmia. Tätä kautta luomme yhteenkuuluvaisuuden tunnetta henkilöstön kesken ja saamme arvokasta palautetta. Samalla myös työn arvostus nousee, kun käydään kokeilemassa itse mitä siellä työpaikoilla tehdään, kunnanjohtaja Jere Penttilä toteaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*