Hallitus unohti maakuntien veturit, Jari Koskinen sanoo.
Kuva: Kuntaliitto

Kaupungistumista ei ole tunnistettu Suomessa tarpeeksi hyvin, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen. Siitä hänen mukaansa kertoo myös Suomen suurimpien kaupunkien tuore edunvalvontaverkosto

Suomen 21 suurinta kaupunkia päätti verkoston perustamisesta torstaina Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren järjestämässä C21-tapaamisessa.

– Kaupungistuminen etenee Suomessa, ja tämä oli avaus siihen suuntaan, että asia pitäisi ottaa vähän vakavammin työn alle, Koskinen sanoo.

Kaupunkipolitiikkaa ajaa myös Kuntaliiton kaupunkipoliittinen työryhmä. Koskisen mukaan uusi edunvalvontaverkosto ei ole sen kilpailija.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Tämä ei ollut kritiikkiä Kuntaliittoa, vaan hallitusta kohtaan. Luulen, että löydämme yhteistyön muotoja, sillä ryhmä ja agenda ovat molemmissa suurin piirtein samat, hän sanoo.

 

Kuntaliitto ja suuret kaupungit ovat kritisoineet erityisesti kasvupalvelu-uudistusta. Koskisen mukaan työ- ja elinkeinoministeriön luonnos lain pykälistä oli pettymys.

– Kaino toivomus on, että Kuntaliiton ja kaupunkien antama palaute otettaisiin vakavasti. Ei kukaan turhanpäiten niitä lausuntoja kirjoittele, Koskinen sanoo.

Hänen mukaansa Uudellemaalle kaavaillulle erillisratkaisulle olisi perusteita muissakin kaupungeissa.

– Maakunnan keskuskaupunki on oman alueensa veturi. Kasvupalvelulakia pitäisi tarkastella vakavasti, että se vastaisi tarpeeseen johon sitä ollaan tekemässä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*