Kunnat ovat nihkeästi vastanneet Kelan avunpyyntöön. (Kuva: Kela)

Seitsemän kuntaa ja yksi kuntayhtymä ovat tähän mennessä vastanneet Kelan kunnille lähettämään avunpyyntöön. Lisäkäsiä perustoimeentukihakemusruuhkan purkuun kunnista ovat Kelan mukaan luvanneet Laukaa ja Sysmä.

Kuntalehden toimituksen Kelan viestinnästä saaman tiedon mukaan perjantaina iltapäivään mennessä pääjohtaja Elli Aaltosen lähettämään avunpyyntökirjeeseen olivat vastanneet Kerava, Laukaa, Sysmä, Puolanka, Kauhajoki, Kauniainen, Kuntayhtymä Saarikka ja Oulu.

Vastanneista vain Laukaa ja sote-palvelut Attendolle vuoden vaihteessa ulkoistanut Sysmä ovat ilmoittaneet mahdollisuudesta antaa työntekijäapua Kela-kriisiin ratkaisuun. Laukaan kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä vahvistaa avunannon Kelan suuntaan.

-Olemme antaneet yhdelle työntekijällemme virkavapaata loppuvuodeksi ja hän siirtyy Kelan palkkalistoille. Kelan kanssa on nimenomaan sovittu, että hän on siellä purkamassa hakemusruuhkaa. Joudumme palkkaamaan hänen tilalleen uuden työntekijän, mutta katsoimme sen järkeväksi ratkaisuksi, Kiiskilä kertoo.

Lue myös:

Elli Aaltonen: ”Kela kyllä hoitaa tämän”

Turussa kaivataan ministeriön ohjeistusta Kelan kriisiin

Tylyjä terveisiä Kotkasta: ei täältä repeä väkeä Kelalle apuun 

Kela huutaa kuntia apuun toimeentulotukikriisin hoidossa

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*