Kouvolassa urheilu syöksyy eteenpäin. (Kuva: KPL/Jukka Rasimus)

Menestyvät pääsarjaseurat ja isot tapahtumat ovat kaupungeille ja kunnille tärkeitä markkinointivälineitä. Kouvolassa kauniit juhlapuheet muuttuvat myös numeroiksi seurojen pankkitileillä.

Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan jakaa kärkiseuroille varatut 250 000 euroa siten, että jääkiekon liigajoukkue KooKoo, pesäpalloa iskevä Kouvolan Pallonlyöjät ja koripalloa pussittelevat Kouvot saavat jokainen 75 000 euroa. Naisten korisliigassa pelaavalle Kouvottarille irtosi potista 25 000 euroa. Summat ovat viime vuoteen verrattuna muuten ennallaan, mutta Kouvottarien tuki kasvoi 10 000 eurolla.  

-Rahanjako ei ole pyyteetöntä, vaan sillä haetaan kaupungille näkyvyyttä. Kyse on PR-rahasta, josta tehdään erilliset sopimukset yhdistysten kanssa, hallintojohtajan tehtävää hoitava Kristiina Sihvonen kertoo.

Myös suuriin tapahtumiin kaupungissa panostetaan. Suurille tapahtumien määrärahasta osallisiksi ovat pääsemässä Kymi GP- ja muut ravitapahtumat (49 000), Taikapäivät (25 000) Kouvolan Komia (10 000), Taiteiden yö (20 000) ja Korian Erä- ja vapaa-aikamessut (25 000).

Merkittävä seuroille

Kouvolan Pallonlyöjien toiminnanjohtaja Jukka Rasimus on erittäin tyytyväinen Kouvolan kaupungin ja pääsarjaseurojen väliseen yhteistyöhön. Hankikelien aikaan tilille tuleva 75 000 euroa auttaa kummasti valmistauduttaessa kiihkeään pesiskesään.

-Tämä on siinä mielessä hyvä malli, että tämä on vakiintunut tapa toimia. Aiemmin oli mukana jalkapallopuolelta MyPa, mutta kun se putosi pois, niin summa nousi 50 000 eurosta 75 000 euroon. Hienoa on myös se, että naispuolelta Kouvottarien tukea nostettiin kymmenellä tuhannella, Rasimus kiittelee kuntapäättäjien ratkaisua.

Kaupungin urheiluystävällisyydestä saavat nauttia myös junioriurheilijat.

-Kaupunki tulee vastaan sali- ja kenttävuorojen hinnoissa. Siellä on ilmaiset vuorot kaupungin tiloissa ja vuokratukea tulee yksityisissä tiloissa harjoitteleville. Seurat ovat tehneet keskenään tiivistä yhteistyötä täällä jo vuosien ajan. Sen on varmasti kaupunkikin laittanut merkille, Rasimus pohtii.

KPL:n vuosibudjetti viime vuodelta osalta oli himpun päälle miljoona euroa. Liikevaihtoa nosti kaupungissa järjestetty Itä-Länsi-tapahtuma. Seuran kumppanuussopimusten arvo on haarukassa 400-500 000 euroa. Kaupungin yhteistyösopimus on suurin allekirjoitettavista papereista.

-Onhan tämä osoitus kaupungilta, että seuroihin luotetaan Kouvolassa, Jukka Rasimus toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*