Riemu repesi, kun KPV nousi 28 vuoden jälkeen takaisin kotimaisen jalkapallon korkeimmalle sarjatasolle. Nyt on vain kaupungin kanssa tehtävällä yhteistyöllä laitettava paikat kuntoon. (Kuva: KPV/markkinointi)

Kokkolassa iloittiin viikonloppuna paikallisen KPV:n nousua jalkapallon Veikkausliigaan, mutta harmaa marraskuinen arki koitti kaupungin päättäjille heti maanantaina. Kaupunginhallituksen illan kokoukseen kiidätetään lisälistalla esitys jalkapallon kilpailuolosuhteiden kehittämisestä. Lopullisesti määrärahan ottamisesta kaupungin ensi vuoden budjettiin päättää kaupunginvaltuusto myöhemmin tänä vuonna.

Veikkausliigajoukkueille asetetut tiukat olosuhdekriteerit sanelevat tiukat reunaehdot olosuhteiden puolesta niille kentille, joilla maamme korkeimman tason sarjapelejä pelataan. Kokkolassa on suunnitteluasteella urheilupuiston/keskuspuiston kehittäminen, mutta tuosta suunnitelmasta ei ole apua akuuttiin kiireeseen, sillä olosuhteiden tulee olla kunnossa keväällä 2019. Suunnitelman mukaan alueelle rakennettaisiin muun muassa uusi jalkapallostadionin ja urheiluareenan sisältävä hybridiareena.

Katsomotilat tuplataan – valot hankitaan

Kaupunginhallituksessa keskustellaan maanantaina esityksestä, jonka mukaan jatkossa peliareenana toimivalle keskuskentälle hankittaisiin noin 800 henkilön katsomo ennen kauden alkua 2019. Katettuja istumapaikkoja on nyt kentällä 700, mutta minimimäärä liigamääräyksissä on 1500.

Vuoden 2020 aikana kentälle hankittaisiin vaadittava 800 luksin valaistus. Tämän lisäksi kentälle suoritettaisiin pienempiä kunnostustöitä vuoden 2019 ja 2020 aikana, erityisesti toiminnallisten tilojen osalta sekä turvallisuuteen liittyen.

MainosKaikkiaan rahaa arvioidaan tarvittavan ensi vuonna 700 000 euroa ja seuraavalle vuodelle vielä 200 000, jotta kaikki olisi kunnossa. Koska valaistus saadaan Kokkolan keskuskentälle vasta vuonna 2020, niin varakenttänä toimisi olosuhdekriteerit täyttävä jalkapallostadion. Lähimmät liigakelpoiset kentät löytyvät Vaasasta ja Seinäjoelta.

Kenttäasiaa Keskipohjanmaa-lehdelle kommentoinut Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi kertoi kenttätilannetta ja ratkaisua siihen pohditun jo ennen sarjanousun varmistumista. Ratkaisujen etsinnässä kierrokset olivat nousseet sitä mukaan, kun KPV:n sarjanousu alkoi näyttämään mahdolliselta.

-Ei tämä puskista tule, Herlevi vakuutti lehden haastattelussa.

Aiheesta Kokkolan kaupungin nettisivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*