Krista Kiuru mielii Porin uudeksi kaupunginjohtajaksi. (Kuva: Liisa Takala)

Krista Kiuru (sd.) on yksi Porin kaupunginjohtajan virkaa hakeneista. Perhe- ja peruspalveluministerin tehtävistä vanhempainvapaalla oleva Kiuru on valtakunnan politiikan lisäksi vaikuttanut pitkään politiikassa myös kuntatasolla ja on vuosien saatossa toiminut muun muassa Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Viime kuntavaaleissa hän tuli valituksi valtuustoon yli 1500 äänellä.

Porissa haetaan kaupunginjohtajaa 6 vuoden määräajaksi. Virka tuli hakuun, kun vuodesta 2004 lähtien kaupunkia johtanut Aino-Maija Luukkonen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.

Krista Kiuru ei ole ainoa valtakunnan eturivin päättäjä, joka on kuluneen vuoden aikana pohtinut siirtoa kunta- tai hyvinvointialueen tehtäviin. SDP:n ex-puheenjohtaja Antti Rinne pyrki Lohjan kaupunginjohtajaksi ja keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi Lapin hyvinvointialuejohtajaksi. Mittavista valtakunnan tason suhteista huolimatta kumpikaan heistä ei tullut hakemaansa virkaan valituksi.

MainosEnnätysmäärä hakijoita

Porin kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee Krista Kiuru mukaa luettua 29 hakijaa. Hakijoiden joukossa on muun muassa Salon entinen kaupunginjohtaja Lauri Inna, joka on viime ajat toiminut Keskon aluejohtajana. Samoin virkaa ovat hakeneet Porin vt. kaupunginjohtaja Lauri Kiikku ja Ulvilan kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka.

Edellä mainittujen lisäksi virkaa hakivat puuseppä Eerik Ahto, MMT ja DI Jalo Aminoff, Jorma Eskola, koneenkuljettaja Jukka Evilampi, MMM Jorma Haapanen, PhD Katja Hallenberg, EMBA Eerik Heijari, proviisori Veli Heilala, insinööri YAMK Rauno Hirvi, sosionomi YAMK Tiina Jokiperä, Juhani Junnila, levyseppähitsaaja Jani Järvenpää, DI Mikko Jääskeläinen, KTM Ville-Petteri Kujansuu, KTM Juho Kuusijärvi, Tuomo Laaksonen, Peter Marks, TaM Tanja Oraviita, YTM Katja Palonen, DI Timo Perälä, KL Markku Rimpelä, DI Ilkka Saari, lähihoitaja Tuomo Salonen, Marko Suomalainen ja VTM Antti Vuolanne.