Verkostoon pääsee, kun täyttää 55 erilaista kriteeriä. Nämä ulottuvat vieraanvaraisuudesta ja lähiruoan tuotannosta kaupunkisuunnitteluun ja etätyön mahdollisuuksiin.

Kristiinankaupungin jäsenyydestä päätti lauantaina Cittaslow´n kansainvälinen koordinointikomitea Italiassa, Pollicassa.

Cittaslow-liikkeen filosofia perustuu koko yhteisön jatkuvaan kehittämiseen ja hyvään elämään, jossa vaalitaan ekologisuutta ja perinteitä. Cittaslow on perustettu Italiassa vuonna 1999, ja ennen Kristiinankaupunkia jäsenyys on myönnetty 141 kaupungille 23 maassa.

Pohjanmaan rannikkoseudulla sijaitseva Kristiinankaupunki on kuudes pohjoismainen Cittaslow-kaupunki. Aiemmin jäsenyyden ovat saavuttaneet Norjan Sokndal, Eidsskog ja Levanger, Ruotsin Falköping sekä Tanskan Svendborg.

Kristiinankaupungissa Cittaslow-jäsenyys on osa asukkaiden kanssa yhdessä työstettyä kaupungin strategiaa.

– Tämä on todella upea tunnustus meille. Hakemuksessamme painottuivat muun muassa Vanhan Kaupungin historialliset, hyvin säilytetyt ja idylliset puutalokorttelit, kertoo kaupunginjohtaja Riitta El-Nemr.

Arviointiprosessissa käytiin läpi kuusi eri osa-aluetta: ympäristö, infrastruktuuri, vieraanvaraisuus, kaupunkisuunnittelu, paikallinen tuotanto ja tuotteet sekä sitoutuneisuus Cittaslow-filosofiaan.

Cittaslow korostaa kiireetöntä elämää, ainutlaatuisuutta ja paikallisuuden kunnioittamista sekä inhimillisiä, ympäristöystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja.

– Meille Cittaslow on myös merkittävä askel kaupunkimme kehittämisessä. Jäsenyys on voimavara muun muassa uusien asukkaiden, työpaikkojen ja matkailijoiden houkuttelemisessa, El-Nemr korostaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*