KT Kuntatyönantajat on vienyt JHL:n suunnitteleman työnseisauksen työtuomioistuimeen laittomana työtaistelutoimenpiteenä.

JHL on ilmoittanut asiaa koskevissa tiedotteissaan, että 23. syyskuuta järjestettävä mielenilmaisu ja töiden seisauttaminen eivät kohdistu voimassa olevaan työehtosopimukseen, vaan kyseessä olisi luonteeltaan poliittinen mielipiteen ilmaisu.

Työnseisaus koskisi kaikkia Helsingin kaupungin toimintoja, joihin kuuluvat muun muassa Palmia liikelaitos, Helsingin Energia ja HKL:n metro- ja raideliikenne. Työnseisauksen on ilmoitettu alkavan 23. päivä työvuoron alkaessa ja kestävän vuorokauden. Se seisauttaisi käytännössä esimerkiksi raitiotie- ja metroliikenteen.

Työnseisauksella JHL kertoo vastustavansa Helsingin kaupungin palvelutuotannon yhtiöittämistä ja esitystä yhtiöittää osa Palmia-liikelaitoksen nykyisistä toiminnoista.

KT pitää ilmoitettua työnseisausta laittomana työtaisteluna. Työtaistelun tarkoituksena on sen mukaan tosiasiassa vastustaa kaupungin henkilöstöpolitiikkaa ja ulkoistamista.

Työtaistelu kohdistuu työnantajan työnjohto- ja valvontaoikeuteen. Helsingin kaupungilla on työnantajana KT:n mukaan oikeus järjestää toimintansa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Työtaistelun piirissä olisi arvioilta 10 000 työntekijää.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä