Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen on neuvotellut uusista työ- ja virkaehtosopimuksista 11. tammikuuta alkaen. Kuva: Sonja Eloranta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n valtuuskunta on hyväksynyt neuvottelutuloksen, joka saatiin aikaan maanantaina KT:n, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn ja Julkisen alan unioni JAUn kesken.

Valtuuskunnan päätös edellyttää kuitenkin, että myös JAU ja JUKO hyväksyvät kyseisen erillissopimuksen kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten soveltamisesta.

Sovituista sisällöistä kerrotaan julkisuuteen tarkemmin keskiviikkona, kun neuvottelutulos on käsitelty kaikkien osapuolten hallinnoissa, kertoo KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

–Toivottavasti neuvottelutulos menee läpi, jotta saamme työrauhan. Neuvottelutuloksen piirissä olevat järjestöt edustavat järjestäytymättömät mukaan lukien noin 300 000 palkansaajaa eli kahta kolmasosaa kunta-alan työntekijöistä.

KT, JUKO ja JAU tiedottivat maanantaina aamupäivällä saavuttaneensa sovittelulautakunnan sovintoehdotukseen perustuvan neuvottelutuloksen erillissopimuksesta.

Alivaltiosihteeri Elina Pylkkäsen johtama sovittelulautakunta antoi sovintoehdotuksen kunta-alan työriitaan 10. toukokuuta. Tuolloin sopimus jäi haaveeksi, koska hoitajajärjestöt Tehy ja Super ilmoittivat seuraavana päivänä hylkäävänsä ehdotuksen.

KT, JUKO ja JAU kuitenkin jatkoivat neuvotteluja erillissopimuksesta ehdotuksen pohjalta.

Päivitetty 6.6. kello 15.25 tieto, että KT:n valtuuskunta on hyväksynyt neuvottelutuloksen.

Lisätty 6.6. kello 18.30 KT:n toimitusjohtaja Markku Jalosen kommentti.

Aiheesta aikaisemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*