KT Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Jorma Palola sanoo, että kunta-alalla panostetaan jo hyvin henkilöstön osaamisen kehittämiseen.

– Uskoisin, että koulutuksen suunnitelmallisuus ja työpaikkalähtöisyys vahvistuvat jatkossa, Palola sanoo.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty antoivat keskiviikkona 5. marraskuuta tiedotteen, jossa ne sanoivat, että kuntatyönantaja ei panosta riittävästi ja tasapuolisesti omien työntekijöidensä koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen.

– Kuntatyönantajan tulee tiedostaa nämä osaamistarpeiden muutokset ja edistää työntekijöiden koulutusta ja ammattitaidon jatkuvaa kehittämistä, järjestöt totesivat.

JHL ja Jyty olivat huolissaan myös siitä, että työntekijän sosioekonominen asema ratkaisee usein osallistumisen koulutukseen: ylemmät toimihenkilöt osallistuvat koulutuksiin huomattavasti enemmän kuin työntekijät. Järjestöt haluavat myös lisää panostusta erityisesti ikääntyvän väestön koulutukseen, kun halutaan pidentää työuria.

KT:n Palolan mukaan on tärkeää ennakoida osaamistarpeen muutoksia kaikkien tehtävien ja ammattiryhmien osalta.

– Eri tehtävissä ammatillisen osaamisen kehittämistarpeet ja -toimet ovat usein erilaisia. Vuoden alussa voimaan tullut lainsäädäntö taloudellisesta tuesta ammatillisen osaamisen kehittämiseen kannustaa kaikkien ammattiryhmien osaamisen kehittämiseen, Palola toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä