Noormarkkua ja Kiiminkiä ei enää ole, mutta pelimiehiä noissakin kunnissa on aikanaan syntynyt.

Jääkiekkoilija ammatti on tänä päivänä kansainvälinen ja monen MM-joukkueessa pelanneen kiekkosankarin kotipaikka vaihtelee vuodesta riippuen. Yksi asia ei kuitenkaan muutu vaikka joukkue vaihtuu. Kuntaliiton tuoreen twiittauksen mukaan leijonien kotipaikkakuntia on yhteensä 20.

Eniten julkisuudessa on ollut Marko ”Mörkö” Anttilan kotikunta Lempäälä, jota on ehditty jo Mörköläksi tituleerata. Kesäkuun ajan paikallinen jäähalli kantaa Mörköareenan nimeä. Ja eikä Lempäälässä olla yksin yhden mieskapteenin varassa. MM-hopealle niukasti jääneiden Naisleijonien kapteeni on paikkakunnan oma tyttö Jenni Hiirikoski.

Kunnan tiedotteen mukaan molempia kiekkohirmuja tullaan muistamaan, mutta tavasta tulee päättämään kunnanhallitus. Kunnanjohtaja kerää ideoita, joita on jo nyt tullut valtava määrä.

-Koko Lempäälä on ylpeä menestyksestä ja ehdotuksia Mörkö-patsaasta kadunnimien vaihtamiseen on tullut, kertoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Parkanossa ylpeillään puolestaan Toni Rajalan tekemisistä. Jo maanantaina oli ennätetty keskustella kaupungin johtoryhmässä palkitsemisesta. Tontti oli vahvasti esillä, mutta asiaan kysytään myös kultaleijonan mielipidettä.

-Tontteja on olemassa keskusta-alueella vesistön vieressä. Jos hänen kanssaan päädytään tonttiin, hän voi esittää toiveen paikasta, Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma kommentoi Aamulehdessä.

Valtaosassa pelaajien kotikunnista muistamiset menevät ennakkoon kaupungin päättävissä elimissä sovittujen pelisääntöjen mukaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*