Kunta-alalle on valmisteilla oma työelämän kehittämisohjelma, Kunteko. Sen tavoitteena on tehdä näkyväksi kuntatyöpaikoilla tehtävä kehittämistyö ja edistää työelämän kehittämistä osana kuntasektorin isoja uudistuksia.

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt käynnistivät tammikuussa yhteisen Kunta-alan työelämän kehittämisohjelman (Kunteko) valmistelut vuosille 2014–2020. Kehittämisohjelman valmistelussa on hyödynnetty laajasti kuntatyöpaikkojen tuloksellisuustyöstä ja työurien pidentämisestä kertyneitä kokemuksia.

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt hyväksyivät ohjelmalle kesäkuussa ohjelmasuunnitelman. Ohjelman nimi ”Kunteko 2020” julkistettiin elokuussa Lappeenranta-seminaarissa.

Kunteko 2020 -ohjelman tavoitteeksi on asetettu, että Suomessa on Euroopan parhaat kuntatyöpaikat ja kuntasektorin työpaikoilla on kyky vastata kuntatyön tulevien vuosien haasteisiin.

Kunteko 2020 -ohjelmassa lähdetään siitä, että kaikentasoista työelämän kehittämistyötä tehdään näkyväksi. Ohjelman kautta näkyvyyttä saa yhtä hyvin pieni, arkinen työpaikkakohtainen parannus tai kokeilu kuin aivan uusi, innovatiivinen ja toimialarajat ylittävä palveluratkaisu.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*