Kuinka yhdistää perhe-elämä vauvan tai pienen lapsen kanssa vaativassa johtajatyössä toimimiseen?  On ihmeellistä, että tätä kysytään huomattavasti useammin naisen kohdalla kuin miehen kohdalla, sanoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Puolivuotiaan vauvan äiti ja pian vanhempainvapaalta työhönsä Kouvolan kaupunginjohtajaksi palaava Marita Toikka sanoo seuranneensa mielenkiinnolla keskustelua, jota on käyty muun muassa keskustan puheenjohtajaspekulaatioissa, kun pohdittiin, voiko vauvaa odottava Annika Saarikko asettua ehdolle puheenjohtajaksi syyskuussa.

– On hyvä asia, että tästä keskustellaan. Mutta samalla herätän keskustelua siitä, että myös miesten ja isien työn ja perhe-elämän yhteensovittamisesta pitäisi keskustella meillä enemmän.

Rämö muistuttaa, että miehillä on yhtä kova homma yhdistää työ ja perhe-elämä, ja hän toivoo, että miehet itse keskustelisivat asiasta enemmän.

– Miesten täytyisi myös avata keskustelua ja viedä omia ratkaisuesityksiään julkisuuteen ja keskustella kollegojen kanssa asiasta.

Kunnan työn organisoinnissa voidaan helpottaa perhe-elämän ja työn yhteensovittamista. Se kuuluu työnantajan rooliin, Rämö muistuttaa.

Isyys saatetaan usein ottaa ikään kuin itsestäänselvyytenä ja odottaa, että puoliso hoitaa lapset, sanoo pienten kaksosten isä, Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio.

Sukupuolirooleista ylipäätään pitäisi käydä kunnolla keskustelua, sanoo Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell

– Miesten kohdalla pitäisi käydä samaa keskustelua, Forsell sanoo.

Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio ja Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell pohtivat vanhemmuutta ja johtamista:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*