Eerolanrannan palveluasunnoista avautuu näkymä Kuhnamo-järvelle. (Kuva: Äänekosken kaupunki)

KUNTAKIERROS Äänekosken uusi Eerolanrannan palveluasumisyksikkö on valmistunut. Asukkaat ja työntekijät pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin tammikuun lopulla.

Eerolanrannan omistaa ja sen on rakennuttanut Äänekosken Asumispalvelusäätiö Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustuksella. Myös Äänekosken kaupunki on edesauttanut omalta osaltaan hankkeen toteutumisessa.

– Me Äänekoskella välitämme vanhuksista ja haluamme taata kaikille äänekoskelaisille arvokkaan vanhuuden ja panostaa kaiken ikäisten hyvinvointiin. Kaikki, jotka ovat olleet tekemässä Eerolanrantaa, saavat kyllä olla ylpeitä hyvästä työstään, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Uusi rakennus sijaitsee kaupungin vuokraamalla tontilla hulppeissa maisemissa Kuhnamo-järven rannalla.

– Missään muualla kuin Äänekoskella ei rakennettaisi palveluasuntoja tällaiselle paikalle. Tämä on aivan mieletön paikka, Äänekosken palveluasumisen johtaja Maarit Pulli-Hattara toteaa.

Vuoden alusta toiminta siirtyy hyvinvointialueelle, joka järjestää palveluasumisen palvelut, vuokraa tilat säätiöltä ja tontin kaupungilta ja toimii asukkaiden vuokranantajana. Eerolanranta tarjoaa kodinomaisen kodin ympärivuorokautisella hoidolla 60 asiakkaalle, ja osa huoneista on suunniteltu pariskunnille. Kohteessa on huomioitu erityisesti muistisairaiden tarpeet.

Hankkeen kustannusarvio on yli kahdeksan miljoonaa euroa ja kaksikerroksinen rakennus on yhteensä noin 3 000 neliön kokoinen. Kohteen rakennuttamisen ja valvonnan tehtävät on hoitanut WSP Finland Oy:n Jyväskylän yksikkö. KVR-urakoitsijana on toiminut YIT.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*