Kotipesä-kampanjan maskotti on Alvar Aallon mukaan nimetty Alvar-sinitiainen. Alvar auttaa kotipesien etsinnässä ja esiintyy kampanjan aikana eri yhteyksissä loppuvuoden ajan. Alajärven asukkaat äänestivät sinitiaisen kaupungin nimikkolinnuksi muutama vuosi sitten. Alajärvi oli arkkitehti Alvar Aallon lapsuuden kesänviettopaikka ja nuoruuden kotiseutu.

KUNTAKIERROS Alajärven kaupunki on käynnistänyt Kotipesä -kampanjan, jossa ilmiannetaan tyhjillään olevat asunnot.

– Nyt tilanne on se, että tänne olisi halukkaita tulijoita, mutta vuokra-asunnon tai ostettavissa olevan asunnon löytäminen ei ole helppoa, sanoo kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Koivunen kertoo, että kaupungin kahdessa vuokrataloyhtiössä on lähes 100 prosentin täyttöaste. Samaan aikaan myös alueen vuokravälittäjät sanovat, että viikoittain tulee kyselyitä vuokra-asunnoista eikä kaikille ole tarjota vapaata asuntoa

– Kysyntää on kaiken kokoisista asunnoista. Tämän kampanjan avulla pyrimme saamaan markkinoille vapaana ja tyhjillään olevat asunnot. Tämän lisäksi kaupungilla on muitakin suunnitelmia asuntotarpeeseen vastaamiseksi.

Alajärvi on noin 9300 asukkaan kaupunki. Kaupungin väkiluku on tullut alaspäin kevyen tasaisesti ja syntyvyys on alentunut samaan aikaan.

– Tavoitteena on , että väkiluvun pieneminen saataisiin vähintäänkin pysäytettyä. Alajärven työpaikkaomavaraisuus on 100 prosenttia, ja palvelut ovat kunnossa. Kaupunki on investoinut voimakkaasti vapaa-ajan palvelurakenteeseen, muun muassa uimahalliin, monitoimihalliin ja palloiluhalliin. Lisäksi lukion ja yläkoulun tilat on saneerattu uuden veroisiksi, on uusi hirsinen päiväkoti ja paljon muuta muiden palveluiden osalta, Koivunen kertoo.

Koivunen uskoo, että Alajärven tapaiset seutukaupunkikeskukset vetäjät paluumuuttajia. Tähän on mahdollisuuksia muun muassa etätöiden yleistymisen ansiosta.

– Täällä myös asumiskustannukset voivat olla murto-osan moneen muuhun paikkakuntaan nähden. Alueen oma sähköyhtiö ja kaukolämpöyhtiö tuottavat lähes Suomen halvinta energiaa oman alueen kuluttajille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä